Neighborhood Design
& Planning

Back | Back to Index | Next

RIver CLub

Land Plus Associates was charged with creating a land plan for a single family community incorporating a series of equestrian trails which link up to the adjacent Chattahoochee  National Forest property bordering  the Chattahoochee River. 

In cooperation with governing authorities, a new series of trails were developed through the park property to create a seamless connection with the trails from the community. 

A mixed use retail village was located along the frontage along with access to an equestrian facility allowing its use by residents and non residents alike. 

The central spine road incorporates the main horse trail, which limits residential lot frontage and gives the community a park-like setting. 

Other amenities include a swim/tennis club and ball fields, all centrally located within the community.